Vijesti

Postignut dogovor, deblokirano 330 miliona eura

U Sarajevu je završen sastanak HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA s dužnosnicima EU i MMF-a. Dogovor je postignut. Deblokirano je 330 miliona eura od MMF-a za BiH.

avaz

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Dragan Čović izrazio je nadu kako će jutrošnji sastanak u Sarajevu “otkloniti nesporazume oko aranžmana sa MMF-om i zaustaviti medijsko dezinfomiranje od strane dužnosnika Stranke demokratske akcije”.

Kao što smo ranije objavili, MMF Bosni i Hercegovini nudi 330 miliona eura za pomoć u saniranju šteta od koronavirusa.

Endrju Džuel (Andrew Jewell) kazao je za “Avaz” da je MMF-u najbitnije samo da se entiteti dogovore o raspodjeli sredstava.

Kao što je poznato, Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić uputili su jučer poziv ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi da bez odgađanja potpiše i pošalje Pismo namjere MMF-u.

Inače, da bi Pismo namjere bilo validno, moraju ga potpisati svi članovi Fiskalnog vijeća, a to su premijer FBiH Fadil Novalić, guverner Centralne banke BiH Senad Softić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija te premijer RS Radovan Višković i ministrica finansija RS Zora Vidović.

Jedina dva potpisa koja nedostaju su ministra finansija BiH Vjekoslava Bevande te federalne ministrice finansija Jelke Milićević,piše Avaz

Na sastanak je stigla delegacija HDZ-a, predvođena liderom Draganom Čovićem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh