Svijet

Pojedini izliječeni pacijenti u Južnoj Koreji ponovo pozitivni na virus

Južnokorejski zvaničnici izjavili su danas da je 91 pacijent za koje se smatralo da su se oporavili od virusa korona ponovo bili pozitivni na testu.

Koronavirus - PR / Haber.ba

Direktor Korejskog Centra za kontrolu i sprečavanje oboljenja (KCDC) Đeong Eunkjeong rekao je da postoji mogućnost da se virus “reaktivirao”, a ne da su pacijenti ponovo zaraženi.

Zvaničnici južnokorejskih zdravstvenih službi istakli su da je nejasan uzrok ove pojave i da su epidemiološka istraživanja u toku, javlja “SRNA”.

Analitičari navode da mogućnost da ljudi ponovo obole od virusa izaziva međunarodnu zabrinutost pošto se brojne države nadaju da će zaraženo stanovništvo razviti dovoljno jak imunitet za sprečavanje ponovne pojave pandemije.

Za skoro 7.000 stanovnika Južne Koreje saopšteno je da su se oporavili od Kovid-19, oboljenja koje je uzrokovano novim virusom.

“Ovaj broj će se povećavati, 91 je samo početak”, smatra profesor sa Korejskog univerziteta Kim Vuđu.

Prema mišljenju drugih stručnjaka, postoji i mogućnosti pogrešnih rezultata ispitivanja ili da su ostaci virusa još bili u sistemu pacijenata, ali da nisu predstavljali opasnost ili zarazu za nosioca ili druge.

Južna Koreja je danas prijavila 27 novih slučajeva zaraze, što je najniži dnevni broj. Ukupan broj zaraženih sada je 10.450. Preminulo je 208 ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh