BiH

Dom zdravlja Sarajevo se oglasio o smrti epidemiologa i još jedne osobe koja je imala koronu

JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo ogasila se povodom smrti epidemiologa Šefika Bašagića koji je bio zaražen koronavirusom, te smrti Sejfudina Gogića.

Dom zdravlja Sarajevo - Radiosarajevo.ba

“Za nesretni slučaj u kojem je preminuo dr. Šefik Pašagić, menadžment JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovio je da se pacijent javio 31.03, potom 01.04. nakon čega je upućen na dalju kliničku obradu uz poštovanje algoritma u vezi sa postupajućom situacijom”, tvrde iz JU Dom zdravlja KS, prenosi “Klix“.

Kada je riječ o smrti Sejfudina Gogića, o kojoj je večeras pisao zastupnik u Parlamentu FBiH Damir Mašić, navode da je urađeno sve potrebno u smislu ljekarskog postupanja.

“JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo u vezi smrti Sejfudina Gogića nastanjenog u naselju Briješće ovim putem obavještava javnost da su urađeni svi potrebni algoritmi u smislu ljekarskog postupanja u datim okolnostima. Sejfudinu Gogiću ustanovljeno je febrilno stanje, nakon čega su urađeni laboratorijski nalazi i RTG pluća, te na osnovu navedene anamneze, propisana je odgovarajuća terapija. Gogić je prema algoritmu testiran na COVID-19, pri čemu je bio rezultat pozitivan.

U toku intervencije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS pacijent je, nažalost, preminuo”, navode iz JU Dom zdravlja KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh