Region

47 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, ukupno preminulo 12 osoba

Koronavirus - Roda.hr

U Hrvatskoj je do sada potvrđeno ukupno 1.126 oboljelih osoba, a 119 osoba se oporavilo

Danas je potvrđeno 47 novooboljelih osoba novim koronavirusom, saopćeno je iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Hrvatskoj je do sada potvrđeno ukupno 1.126 oboljelih osoba, a 119 osoba se oporavilo. Preminulo je 12 osoba.

Od 1. travnja/aprila, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11 sati izdano je 382.191 e-propusnica, a odbijeno 9.625 zahtjeva.

U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vlada RH osigurala je repatrijacijsku liniju katamaranom “Jelena” iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinije na relaciji Zadar-Ancona-Zadar, kako bi se hrvatski državljani koji se privremeno nalaze u Talijanskoj Republici vratili u Hrvatsku.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Poručili su da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem se može smanjiti širenje zaraze koronavirusa.

“Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, dodali su iz Stožera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh