Svijet

Studentica (20) je brutalno ubijena: Njenog ubicu je odao jedan detalj dok je bio na sahrani

Porodica i prijatelji Marbelje Valdez Viljarreal podigli su uzbunu nakon što se nepoznati muškarac čudno ponašao dok je prilazio i dodirnuo njen kovčeg.

Marbelje Valdez Viljarreal - Facebook

Muškarac je uhapšen zbog silovanja i ubistva dvadesetogodišnje studentice, nakon što je on otišao na njenu sahranu sa tragovima ogrebotina na vratu, piše “Espreso“.

Porodica i prijatelji Marbelje Valdez Viljarreal podigli su uzbunu nakon što se nepoznati muškarac čudno ponašao dok je prilazio i dodirnuo njen kovčeg.

Naknadni testovi otkrili su mu DNK od noktiju žrtve od kada se pokušavala odbraniti.

Muškarac, identifikovan samo kao “Huan”, sada je glavni osumnjičeni za ubistvo. Huan je Marbelju upoznao na benzinskoj stanici na kojoj je radila. Tužioci kažu da joj je ukrao ključeve kuće dva dana prije nego što ju je kidnapovao.

Potom ju je odveo u svoju kuću kako bi je silovao, a zatim je zadavio na smrt. Marbelijno tijelo pronađeno je tri dana nakon što je 5. februara prijavljen njen nestanak u napuštenom području u El Tekoloteu, Tihuana, sjeverozapadni Meksiko.

Porodica je 14. februara održala sahranu kojoj je osumnjičeni prisustvovao noseći majicu na kojoj je bila slika i riječi “Ni una mujer mas” (Nijedna žena više ).

Hoseli Ruiz, rođak žrtve, rekao je:

Bio je s nama na sahrani. Prišao je kovčegu i dodirnuo ga.

Marbeljino ubistvo izazvalo je proteste na njenom univerzitetu, Univerzitetu Baja California, gdje studenti traže pravdu zbog njenog ubistva i mnogih drugih ubistava žena u Meksiku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh