BiH

Troje turista iz Kine testirani na KCUS-u na koronavirus, čekaju se rezultati

U Bosni i Hercegovini, prema do sada javnosti dostupnim informacijama, nema zaraženih koronavirusom. Međutim, postoje sumnje i provjere zdravstvenog stanja kod nekoliko pacijenata.

KCUS - Radiosarajevo.ba

Na društvenim mrežama i forumima se danas počelo spekulirati kako je na Klinički centar u Sarajevu smješteno troje zaraženih pacijenata.

Iz KCUS-a za Faktor je potvrđeno da je na koronavirus testirano troje turista iz Kine, a koji borave u Sarajevu. Oni su podvrgnuti testiranju zbog simptoma koje su imali, prvenstveno zbog visoke teperature.

-Podvrgnuti su testiranju, ne može se trenutno ništa tvrditi, čekamo rezultate – rečeno je “Faktoru” iz KCUS-a.

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, zbog mjera predostrožnosti odlučila je da uposlenici KCUS-a obustave sva službena putovanja. Iz te zdravstvene ustanove savjetuju da i ostali u državi poduzmu slične mjere, prvenstveno kada su u pitanju putovanja u područja u kojima su potvrđeni slučajevi pacijenata zaraženih koronavirusom. Takav savjet ponajviše se odnosi na ekskurzije školske djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh