Svijet

Zaustavljen voz na granici: Sumnja se da su dva lica zaražena koronavirusom

Na granici između Italije i Austrije, na Breneru, večeras je zaustavljen voz zato što se u njemu nalazilo dva lica za koja se sumnja da su inficirana korona virusom.

Koronavirus - Tanjug.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da su Italijanske željeznice (FS) informisale Austrijske željeznice (OeBB) o tome da se u vozu “Eurositi 86” nalaze dva putnika sa simptomima visoke temperature.

Nadležne opštinske vlasti Inzbruka brzom reakcijom su spriječile ulazak voza u Austriju – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Dalji postupak, kako se navodi, trenutno se koordinira sa italijanskim vlastima.

Voz je putovao iz Venecije u Minhen.

Nakon što su u Italiji tri osobe umrle i 153 inficirane korona virusom, u Austriji ističu da se razvoj u susjednoj zemlji prati veoma ozbiljno.

Nehamer i ministar zdravlja Rudolf Anšober još tokom dana istakli su da je Austrija u potpunosti pripremljene za slučaj pojave korona virusa.

Ne postoji razlog za paniku – istakao je Anšober.

Nehamer je kazao da je Austrija spremna, u osnovi, da brzo preduzme mjere zatvaranja granica.

U roku od par minuta, to jest jednog sata, mogli bi postaviti granične kontrole – poručio je šef Savezne kriminalističke službe Franc Lang, dodajući da sve zavisi od toga koja mjera, prije svega zdavstvene prirode, treba da se sprovede, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh