BiH

Kiša u nižim krajevima preći će u snijeg, ali u subotu ponovo sunčano

Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg

Kišno vrijeme - Twitter

U Bosni i Hercegovini će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme tijekom dana.

U drugoj polovici dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg, prenosi “Fokus“.

Puhat će vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera, a u večerenjim satima na trenutke i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijevih.

U Sarajevu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana bit će s kišom. U večernjim satima kiša će prelaziti i u susnježicu. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 7 stepeni Celzijevih.


PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U četvrtak u jutarnjim satima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica ili snijeg. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U petak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U subotu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh