Svaštara

Držimo ga na krevetu, nekada i na jastuku, a prljaviji je od WC školjke

Spada u predmete s kojim i odrasli i djeca svakodnevno dolaze u kontakt. To je predmet o kojem većina nas i ne razmišlja; koristimo ga spontano, automatski, a isto tako ga mahinalno odložimo na prvo mjesto koje ugledamo. Daljinski upravljač.

Televizijski program - Pinterest

Nova studija će možda promijeniti pristup koji imamo prema daljinskim upravljačima, navodi Mirror.

Studija koju je naručio Sofa-Carpet-Specialist pokazala je da je daljinski upravljač vjerojatno i do 20 puta prljaviji od WC školjke. U istraživanju su razni predmeti u kućanstvu testirani na prisutnost bakterija i plijesni, prenosi “Klix“.

Među ispitivanim predmetima našli su se i daljinski upravljač, poklopac za smeće, tepisi i WC školjka. Analiza je potvrdila da je daljinski upravljač uvjerljivo najprljaviji kućni predmet. Broj bakterija i plijesni dostigao je iznos od 290 po kvadratnom centimetru.

Usporedbe radi: WC školjka bila je dom prosječno 12,4 kolonija po kvadratnom centimetru i sadržala je samo “laganije” oblike plijesni.

“Rezultati su našeg istraživanja šokantni, posebno kada su u pitanju daljinski upravljači i njihova osobina da “ugoste” ekstremne količine bakterija i plijesni”, kaže Dale Gillespie, šef nabave Sofa-Carpet-Specialista.

“Daljinski upravljač često se zanemaruje pri čišćenju, ali sada je dokazano da je najprljaviji predmet u kući. Šokantno je vidjeti koliko su daljinski upravljači zaista prljavi, pogotovo ako se uzme u obzir da je ovo predmet s kojim većina ljudi i djece svakodnevno dolazi u kontakt. Od sada, svatko bi se trebao potruditi da se i ovaj predmet redovito čisti”, jasan je Gillespie.

Studija je provedena nakon što su istraživači otkrili da ručni satovi mogu biti i do osam puta prljaviji od WC školjke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh