Crna hronika

I drugi umrli pacijent u zeničkoj bolnici bio zaražen virusom H1N1

Dodatne laboratorijske analize obavljene u Sarajevu potvrdile su sumnju zeničkih ljekara da je i drugi pacijent, koji je krajem prošle sedmice umro u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ) od gripe, bio zaražen virusom H1N1.

Ednan Drljević - Fena

Ovo je potvrdio “Feni” Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a.

U međuvremenu je i svih četvero pacijenata, kod kojih je, također, bio utvrđen virus H1N1, a koji su bili hospitalizirani na tom odjelu, uspješno izliječeno te otpušteno iz bolnice.

Trenutno imamo samo jednog, novog pacijenta, za kojeg je potvrđeno da je zaražen istim virusom gripe. Ali, on je na vrijeme primio antivirusnu terapiju pa, bez obzira na to što ima i leukemiju, ne očekujemo da se kod njega razvije teža klinička slika – rekao je Drljević te dodao kako je taj pacijent danas prebačen na njegovo odjeljenje s Odjela hematologije KBZ-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh