Vijesti

25. Novembar: Mike Pompeo uputio snažnu poruku BiH povodom Dana državnosti

Državni sekretar i ministar vanjskih poslova SAD-a Mike Pompeo uputio je građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 25. novembra Dana državnosti.

No image - Haber.ba

Dok obilježavate svoju državnost, slavimo snažno partnerstvo naše dvije države. Naš odnos pomaže stvaranju temelja za mir na Zapadnom Balkanu i nadamo se da ćemo ovaj odnos još više ojačati i produbiti. SAD će i u narednom periodu nastaviti snažano da podržavaju put vaše države prema euroatlanskim integracijama“, poručio je Pompeo.

On je pohvalio korake koje je naša zemlja poduzela na tom putu, prenose Vijesti..

„Vaša nastojanja u tom pogledu pomoći će osiguravanju regionalnog mira i prosperiteta. Od našeg bilateralnog angažmana korist imaju ne samo naše dvije države, već i transatlantska zajednica u cjelini. Radujemo se mnogim godinama prijateljstva koje su pred nama i saradnje i čestitamo vam vaš državni praznik“, poručio je Mike Pompeo u svojoj čestitici građanima BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh