Vijesti

Ne zaboravljaju svoju DOMOVINU: DIJASPORA obilježila DAN DRŽAVNOSTI BIH

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine sinoć je u organizaciji KUD “Bosančica” u Minhenu održana velika manifestacija kojoj je prisustvovalo više od 700 bosanskohercegovačkih građana, kao i onih iz Sandžaka, Kosova i Makedonije.

Više pd 500 ljudi ostalo je uskraćeno da prisustvuje manifestaciji jer organizator iz sigurnosnih razloga, u objekt u kojem se održavala manifestacija, nije smio pustiti više posjetilaca, prenosi hayat.

Počelo je predstavljanjem na bini učesnika programa KUD “Bosančice” i onih najmanjih iz fudbalskog kluba FC Bosna iz Minhena, potom je intonirana himna Bosne i Hercegovine, nakon koje je uslijedio višeminutni aplauz.

Pravo muzičko zagrijavanje počelo je izlaskom na binu Advine Begić.

rvih desetak pjesama bile su posvećene Bosni i Hercegovini. Igralo se pjevalo i veselilo do skoro tri sata iza ponoci.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice zaslužnim sponzorima koji pomažu rad ovog društva kao i članovima odbora KUD koji ovaj mukotrpan posao rade volonterski.

– Trudimo se da sačuvamo našu tradiciju i kulturu što je jako zahtjevno. Našim radom djecu i omladinu sklanjamo s ulice i nastojimo da našu godišnjicu uskladimo upravo s Danom državnosti BiH – rekla nam je predsjedica KUD “Bosančica” Husmira Tadžić.

A isto su potvrdile i Senada Hadžić i Zlata Rekić uz napomenu da se sinoć polazalo koliko Bosanci i Hercegovci vole svoju državu.

Manifestaciji je prisustvovala i generalna konzulica BiH u Minhenu Rusmira Tihić – Kadrić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh