Vijesti

Brisel: BiH uspješno predstavljena na „NATO Charity Bazaar 2019“

U glavnom sjedištu NATO u Briselu je 16. i 17. novembra 2019. godine održan humanitarni događaj pod nazivom „NATO Charity Bazaar 2019“, na kojem sva stalna predstavništva i misije pri NATO-u, kao i brojni vanjski saradnici i sponzori, učestvuju u prodaji svojih proizvoda u svrhu prikupljanja novca za finansiranje humanitarnih projekata, među kojima su redovno i projekti iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj je kruna niza sastanaka i humanitarnih aktivnosti koje se održavaju kroz cijelu godinu pod okriljem Odbora „NATO Charity Bazaara“, od prodaje kolača i tombola, te pripremnih i koordinacijskih sastanaka, na kojima svoju zemlju prvenstveno predstavljaju supruge predstavnika zemalja u misijama pri NATO.

Pripadnici Misije BiH pri NATO, zajedno sa članovima svojih porodica i prijateljima, kao i svake godine do sada, dostojno su predstavili Bosnu i Hercegovinu tradicionalnim jelima i pićem, uz nastavak tradicije jednog od štandova na kojem se u pravilu traži „porcija više“. Svi članovi tima Bosne i Hercegovine su svojim zalaganjem i vedrim duhom još jednom pokazali poznatu bosanskohercegovačku gostoprimljivost, te tako promovirali Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu i doprinijeli podizanju njenog ugleda u međunarodnom okruženju,prenosi MOBiH

Važno je napomenuti i činjenicu da su MO i ZŠ OS BiH, ali i druge institucije BiH, u potpunosti podržali organizaciju ovog događaja, kao i da se osoblje ambasada BiH pri Kraljevini Belgiji i Misiji BiH pri EU, predvođeno ambasadorima NJ.E. Ivanom Robović i NJ.E. Eminom Merdan, rado odazvalo da učestvuju na ovom događaju i tako pružilo podršku svojim kolegama iz Misije BiH pri NATO.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh