Politika

Dodik: Nećemo prihvatiti migrante iz Bihaća u sprskom selu, sve ovo je smišljeno u Sarajevu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska neće prihvatiti da migranti iz Bihaća budu izmješteni u, kako je naveo, srpsko povratničko selo Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.

No image - Haber.ba

Nakon što je Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu, zatražila hitno izmiještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća, Dodik je rekao da nadležne institucije u BiH ništa ne rade i da ne postoje kvalitetan odgovor.

On je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad, prenosi “RTRS“.

Dodik je naglasio da bi smještanje migranata u Medenom Polju imalo političku dimenziju čiji je cilj protjerivanje Srba sa vjekovnih ognjišta.

To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili protjerani iz Medenog Polja, odnosno sa vjekovnih ognjišta – rekao je on.

On je istakao da dio bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, koji bi u perspektivi mogli da vrše pritisak na one koji nisu Bošnjaci.

Dodik je dodao da RS, po pitanju migranata, ima jasan stav i da neće dozvoliit prihvatne centre na svojoj teritoriji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh