Vijesti

Dodik najavio posebnu sjednicu NSRS-a zbog situacije u BiH i statusa RS-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci da će Klub poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske tražiti da posebna sjednica parlamenta u vezi sa aktuelnom situacijom i statusom RS-a u BiH bude održana između 1. i 5. novembra.

Milorad Dodik - Srna.rs

Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH, rekao je da ga je Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini pozvao da pripremi materijal za tu sjednicu.

“Oni će predložiti da se obratim Skupštini sa temom u vezi sa aktuelnom situacijom i statusom RS u BiH. Radim na tome sa saradnicima, to je završeno i ostalo je još da ispoštujemo parlamentarne procedure. Početkom naredne sedmice dostavit ćemo cijeli materijal”, rekao je Dodik novinarima,pišu Vijesti

Posebna sjednica Narodne skupštine ranije je najavljivana kao odgovor i na unitarističku deklaraciju SDA.

SDA je prošlog mjeseca usvojila stranačku deklaraciju u kojoj se navodi da je njen cilj usvajanje Ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom Republika BiH, sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh