Vijesti

Vučić, Dodik i Špirić sletjeli u Drvar

Razlog posjete obilježavanje stradanja Srba u prošlom stoljeću

Aleksandar Vučić - N1info.com

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH zajedno sa Nikolom Špirićem sletjeli su u Drvar.

Razlog je obilježavanje stradanja Srba u prošlom stoljeću. Inače mrtav grad, u kojem još samo opstaje drvna industrija, i to zbog velikog šumskog bogatstva, danas je živnuo.

Kako javlja reporter ”Avaza” iz Drvara Bogdan Šobat, u zraku se osjeti svečana atmosfera. Ulice se peru, na svakom kafiću su postavljene zastave Srbije, ali i entiteta Republika Srpska. Povećan je i broj policajaca u ovom gradu, a Titova ulica je puna naroda koji je stigao i iz drugih gradova.

Prema protokolu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvo bi trebao posjetiti vrtić “Majka hrabrost”. Nakon toga će uslijediti sastanak u Radničkom domu s načelnicima općina, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Od 19 sati Vučić i Dodik će prisustvovati Akademiji “Krajino moja”, koja je posvećena stradanju i progonu Srba iz zapadnokrajiških općina. Već ranije je služen parastos u hramu Svetog Save, a lokalni čelnici položili su cvijeće na spomen-obilježju,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh