Vijesti

Nermin Nikšić o Povorci ponosa: Mi ćemo se uvijek zalagati da…

Komentarisao je i današnje formiranje nove stranke u Tuzli, koju predvode doskorašnji članovi SDP-a

Nermin Nikšić - Oslobodjenje.ba

Uoči sastanka izabranih funkcionera SDP-a BiH novinarima se obratio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. Tom prilikom on je najavio izbor preostalih funkcionera i pripreme za lokalne izbore.

– Do kraja mjeseca bi trebalo da izabere preostale funkcionere SDP-a i da počnemo sa priprema za lokalne izbore, najavio je Nikšić.

SDP već dugo insistira na izmjenama Izbornog Zakona BiH, tj. na modernizaciji izbornog procesa, o čemu je Nikšić i danas govorio.

– Zajedno sa drugim političkim partijama ćemo pokušati da uđemo u izmjene Izbornog zakona. Prije svega tu mislim na uvođenje novih tehnologija u izborni proces. Također radit ćemo na tome da pokušamo u Izborni zakon uvesti institut vanrendih izbora.

11 mjeseci smo bez vlasti i ovakva situacija je loša.

Komentarisao je i današnje formiranje nove stranke u Tuzli, koju predvode doskorašnji članovi SDP-a.

– Ja im želim svu sreću, ali mi se nećemo baviti njima, lakonski je kazao predsjednik SDP-a.

O prvoj Bh. povorci ponosa zakazanoj za sutra kazao je da svako ima pravo da se izražava kako želi.

– Mi ćemo se uvijek zalagati da ničija prava ne budu ugrožena. Nama smetaju ovi napadi na strane zvaničnike kao što je američki ambasador,prenosi Depo

Bosna i Hercegovina će opstati samo ako se prava svih budu uvažavala i poštovala, zaključio je Nikšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh