Vijesti

Vlada FBiH pokreće tužbu protiv RS

Tužba teška oko 34,5 miliona maraka

na današnjoj sjednici dala je saglasnost Ministarstvu finansija da u ime FBiH pokrene tužbu protiv Republike Srpske za naknadu štete po osnovu raspodjele indirektnih poreza.

Kako je danas objavio “Avaz”, FBiH priprema kontratužbu tešku blizu 32 miliona maraka, nakon što je prije mjesec Republika Srpska tužila FBiH zbog oko 34,5 miliona KM duga od raspodjele prihoda.

Također, Vlada FBiH je danas donijela odluku da sa 250.000 KM pomogne budžet Grada Mostara, a naknadno će donijeti odluku o izdvajanju još oko 460 KM,piše Avaz

Usvojen je i Program kreditnih plasmana za poticaj zapošljavanja i samozapošljavanja. Riječ je o 12 miliona maraka, koje će biti plasirane preko Razvojne banke po znatno povoljnijim uvjetima nego do sada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh