Vijesti

Počela vanredna sjednica Predsjedništva BiH

Vanredna sjednica Predsjednioštva BiH, koja ja zakazana na zahtjev Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva, upravo je počela u Sarajevu, a još se ne zna da li će biti prekinuta ili će članovi razmatrati imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Poslije sjednice su planirane izjave. Kako je ranije najavljeno, novinarima će se obratiti Milorad Dodik, a nezvanično se saznaje da će se oglasiti i druga dva člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Prošlog utorka je otkazana vanredna sjednica nakon što su Komšić i Džaferović rekli da ne daju podršku Zoranu Tegeltiji za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koju uslovljaju slanjem Godišnjeg nacionalnog programa za NATO (ANP) u Brisel.

Komšić je poslije vanredne sjednice prošle sedmice rekao da bi Tegeltija, da su ga tada članovi Predsjedništva odbili, tu poziciju izgubio i više ga oni ne bi mogli podržati. Komšić i Džaferović više puta su istakli da nemaju nikakvih zamjerki na imenovanje Tegeltije, a u međuvremenu CIK BiH i SIPA su provjerili istinosti podataka koje je on dao, te su saopštili da ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje na funkciju,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh