BiH

Tajna sastanka na Jahorini: O čemu su razgovarali Wigemark i Dodik?

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark susreo se danas u popodnevnim satima sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom na Jahorini, saznaje se iz više izvora.

Jahorina - Radiosarajevo.ba

Sastanak je održan u Dodikovoj vili na ovoj olimpijskoj planini, a prema neslužbenim saznanjima, razgovori Wigemarka i Dodika trajali su oko dva sata, piše “Radio Sarajevo“.

Dodik je danas, također, zajedno sa menadžmentom Olimpijskog centra “Jahorina”, te djecom i gostima, svečano pustio u rad najduži planinski bob u regionu.

Na tom događaju Wigemark, prema medijskim izvještajima, nije bio prisutan, ali je očito iskoristio Dodikov boravak na planini iznad Sarajeva da bi se s njim tamo (polu)tajno sastao. Wigemark je Dodikovu vilu napustio nešto prije 19 sati.

Bh. mediji do sada su u više navrata pisali o otvorenom svrstavaju odlazećeg šefa Delegacije EU na stranu Milorada Dodika.

Nebojša Vukmanović, opozicioni poslanik Narodne skupštine RS i novinar u junu je otvoreno postavio pitanje Čime je Dodik ucijenio Wigemarka?

Zanimljivo je da se Dodik danas na Jahorini sastao i sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovom.

Dodik je nakon sastanka kazao da bh. entitet RS neće tolerirati i prihvatati opstrukcije iz Sarajeva.

MAP i ANP je izmišljen uvjet od strane bošnjačke političke elite kako bi se spriječilo formiranje institucija. Oni su od početka znali da nema saglasnosti za ANP jer je Narodna skupština donijela odluku o vojnoj neutralnosti, što slijede svi političari iz RS-a. Apsolutno se znalo da od toga nema ništa. Ovo je samo pokriće za destrukciju ustavnog poretka u BiH i sprečavanje srpskog naroda na legitimno predstavljanje. Mi ćemo kroz tu prizmu to pokušati posmatrati i u vremenu koje dolazi ocjenjivati i modificirati svoje odluke“, izjavio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh