BiH

Apel iz Trebinja: Strogo zabranjeno kupanje u Trebišnjici

Kupanje u rijeci Trebišnjici je i dalje strogo zabranjeno zbog brzine i vodostaja rijeke, a iz Hidroelektrana na Trebišnjici su apelovali da se poštuju upozorenja pored rijeke.

Trebišnjica - Nezavisne.com

Šef Sektora za proizvodnju električne energije i upravljanje vodama u Hidroelektranama na Trebišnjici Duško Vujović rekao je “Srni” da je kupanje u rijeci ovih dana veoma opasno.

Ljudi ne bi trebalo da koriste Trebišnjicu u sportsko-rekreacione svrhe – skakanje, plivanje, pa čak i voženje čamaca jer je temperatura vode izuzetno niska, a brzina velika, što dodatno mijenja nivo“, naveo je Vujović.

On je rekao da u većem dijelu grada protiče više od 80 kubika vode u sekundi, a u toku noći ispušta se i 150 kubika u sekundi.

Vujović je istakao da je glavni razlog havarija u Hidroelektrani Plat kod Dubrovnika, pa se trenutno radi po usaglašenim planovima Elektroprivrede Republike Srpske i Hidroelektarana na Trebišnjici shodno elektroenergetskom bilansu.

Mi svaki dan pravimo režim ispuštanja tako da u toku noći ispuštamo veće količine vode nego u toku dana“, istakao je Vujović.

U Javnom preduzeću “Ekologija i bezbjednost” iz Trebinja rekli su “Srni” da su uradili sve da apeluju na Trebinjce i goste da ne koriste Trebišnjicu za kupanje.

Stalno smo putem medija upozoravali i stavili smo table zabrane na više prometnih mjesta uz rijeku“, rekla je Marija Ninković iz ovog preduzeća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh