Svijet

NATO donosi novu strategiju protiv ruske “nuklearne prijetnje”

Alijansa se suočila s prijetnjama na istoku i jugu

NATO će donijeti novu vojnu strategiju zbog “nuklearnih prijetnji” koje dolaze od Rusije, rekao je u intervjuu njemačkom listu “Welt am Sonntag” generalni sekretar Alijanse Јens Stoltenberg.

– Ove nedjelje naši vojni eksperti su donijeli odluku o implementaciji nove vojne strategije za Alijansu – rekao je Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, razlog za takav korak je “nuklearna prijetnja” koja dolazi od Rusije. Osim toga, kako je kazao, Alijansa se suočila sa novim prijetnjama na istoku i jugu.

– Trebamo i dalje biti u potpunosti spremni za odbranu i osiguranje stabilnosti. To djelimično zahtijeva nove vojne koncepcije – istakao je Stoltenberg,piše Avaz

Ranije su predstavnici NATO-a više puta upozoravali da Moskva pravi planove za upotrebu nuklearnog oružja. S druge strane, Rusija je isticala kako razmatra upotrebu nuklearnog oružja samo kao sredstvo zaštite.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh