BIZnews

Milorad Dodik otvorio Sajam gospodarstva u Mostaru

U prisustvu više hiljada posjetilaca, među njima i velikog broja uglednika iz javnog života Bosne i Hercegovine, te uz prisustvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, danas je u Mostaru otvoren 22. Sajam gospodarstva.

Sajam gospodarstva u Mostaru - Haber.ba

Otvorenim ga je proglasio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je tokom svog obraćanja podsjetio na važnost Sajma u Mostaru kako za BiH, tako i za regiju, zahvalivši Srbiji koja je ranije bila partner Sajma, a koja kako je rekao, bilježi najveći rast privrede posljednjih godina.

Posebno je zahvalio delegaciji NR Kine, koja ove godine ima ulogu zemlje partnera. Prethodno je prisutno pozdravio i ambasador Kine u BiH, Zhang Shenfeng, koji je zatim u ime Kine uručio priznaje Miloradu Dodiku, koji je isto primio u ime države Bosne i Hercegovine.

Shefering je tokom obraćanja kazao da saradnja Kine i BiH donosi blagostanje narodima obje zemlje, kazavši da je Sajam u Mostaru važan za cijeli region. Zaželio je uspjeh, te kazao da se na kineskim štandovima ima šta vidjeti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh