BiH

Francis Boyle: “Pravda nalaže da se bh. entitet Republika Srpska ukine”

I ponovo su Haški Tribunal, a sada i njegovo ‘Rezidualni Mehanizam’ prikrili ulogu Srbije u organiziranju, orkestriranju, izdavanju naredbi i činjenju genocide nad Bošnjacima i Republikom Bosnom i Hercegovinom.

Francis Boyle - Screenshot/YouTube

Stoji ovo u reakciji prof. Francis Boylea na presudu Radovanu Karadžiću.

“To je zbog toga što bi SAD, članice NATO-a i EU željele uključiti Srbiju u NATO i EU, kao što su to učinile nedavno sa Crnom Gorom koju su uključili u NATO, uprkos činjenici da sam dobio dva velika sudska naloga od Svjetskog suda pravde protiv Srbije i Crne Gore, kojima im se nalaže da prestanu i uzdrže se od činjenja djela genocide protiv RBiH i Bošnjaka”, navodi Boyle i dodaje, prenose “Vijesti“.

“Takođe je zaprepašćujuće da je ‘Mehanizam’ podržao dio presudeHaškog tribunal kojom se Karadžića oslobađa od genocida za njegovo etničko čišćenje muslimana i Hrvata iz onog što je danas poznato kao genocidna tvorevina RS. Pravda zahtjeva da se Republika Srpska ukine!”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh