Svaštara

Sve što može, poći će po zlu! RETROGRADAN MERKUR U ZNAKU RIBA do 17. aprila 2019.

Retrogradnost Merkura je česta pojava (oko 4 puta godišnje), retrogradan Merkur je kao tipka Pause, to je period kada vrijeme usporava, misli se gube, a izgovorene riječi se ne čuju ili se pogrešno interpretuju.

Horoskop - Blogspot

Merkur jeste lažljivac i prevrtljivac, ali njegova retrogradnost nas nikad ne promaši, uvijek donosi isto, tako da je ta astrološka pojava, pored standardnog horoskopa 12 sunčevih znakova, jedna od najzastupljenijih u medijskom prostoru. Ni to ne čudi, jer Merkur upravlja medijima i svakim oblikom komunikacije. Merkur je i kretanje, saobraćaj, komšiluk, djeca na ulici, pismo u poštanskom sandučetu. Merkur je i svaki bicikl, svaki automobil, svaki semafor, svaki pješak… OPREZNO U SAOBRAĆAJU! Svjedoci smo čestih saobraćajnih nezgoda sa fatalnim posljedicama, a u vrijeme retrogradnog Merkura njihov broj se samo povećava. Merkur je simbol djece, u ovom slučaju najmlađi su najugroženiji, piše “Aura“.

Važno je napomenuti da se u saobraćaj ubraja i kretanje informacija putem poštanskog sistema i interneta. Zagubljene pošiljke, poruke sa nepoznatog broja, poruke iz prošlosti koje su davno trebale stići, računi koji kasne, pad računarskih sistema… Marfijev zakon u ostvaren u potpunosti: Sve što može poći po zlu, poćiće po zlu!

Period retrogradnog Merkura će obilježiti svojevrsni zaborav, blokada, prepreka, vraćanje na staro ili strah. Prosto ćete se mimoilaziti sami sa sobom. Ukopani u trenutku, zamrznuti u vremenu, pogledaćete se jednog od ovih dana u ogledalo i znaćete da možete daleko bolje. Uprkos tome, NEMOJTE REAGOVATI ISHITRENO.

Smirite strasti, ne ulazite u bespotrebne rasprave, sve će ovo brzo proći.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh