Vijesti

Tri godine od smrti Dženana Memića

Dvadesetdvogodišnji Dženan Memić preminuo je na današnji dan 15. februara 2016. godine, a od tada se u javnosti govori o njegovoj, kako njegova porodica godinama tvrdi, misterioznoj, ali i smrti pod nerazjašnjenim okolnostima.

Dženan Memić - N1info.com

Porodica preminulog mladića i dalje traga za istinom. Čekajući na razjašnjenje smrti, pokrenuli su i vlastitu istragu. Tvrde kako je ovaj momak za primjer, kako navode oni koji su ga poznavali, ubijen, te da kako porodica, tako i nadležni znaju ko ga je ubio.

No, tadašnja glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić kazala je gostujući u emisiji Pressing televizije N1 da je “utvrđeno da se ne radi o krivičnom slučaju ubistvo”, piše “N1“.

Istakla je i kako se slučaju “ozbiljno pristupilo”, te da je pet tužilaca radilo na tome.

Iako Kantonalno Tužilaštvo insistira da je podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći, Dženanov otac, Muriz Memić je u protekle tri godine istrajan u svojoj tvrdnji i ponavlja: “Neka Dalida (op.a glavna tužiteljica Tužilaštva KS) kaže ime, a ja ću prezime odgovornog”.

Dženanova porodica je nekoliko puta organizovala proteste zahtijevajući istinu.

Postavljeno je i spomen-obilježje Dženanu Memiću u Velikoj aleji na Ilidži, na mjestu gdje je, kako porodica kaže, ovaj 22-godišnjak zadobio povredu glave.

Memić je i danas, gostujući na “N1“, ponovio kako će istrajati u svojoj borbi za istinom, te da je Dženan ubijen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh