Luda planeta

Za ovog igrača kažu da mu je ime odlično za Wi-Fi šifru

Jedno od objašnjenja za ovakvo ime je prilično jednostavno, njegovim se roditeljima sviđaju mjeseci u godini

Efmamjjasond González-Fokus.ba

Mladi kolumbijski nogometaš i jedan od većih tamošnjih talenata, Efmamjjasond González stigao je u argentinski San Lorenzo na probu.

Već od malih nogu većini u Kolumbiji bilo je jasno kako je pred ovim momkom velika budućnost, a nakon godina provedenih u Atlético Nacionalu iz Medellína sada je stiglo vrijeme za iskorak u karijeri, piše “Fokus.ba

Ipak, osim po nogometnom umijeću Gonzalez je zaintrigirao javnost svojim neobičnim imenom – Efmamjjasond. Naime, slova njegova imena odgovaranju početnim slovima mjeseci u godini (na španskom), E (januar) F (februar) M (mart) A (april) M (maj) J (juni) J (juli) A (august) S (septembar) O (oktobar) N (novembar) D (decembar).

Jedno od objašnjenja za ovakvo ime je prilično jednostavno, njegovim se roditeljima sviđaju mjeseci u godini.

Kako god bilo u nadolazećim danima bit će poznato hoće li mu San Lorenzo dati priliku da zaigra u klubu ili će se morati vratiti u Kolumbiju kako bi tamo nastavio karijeru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh