BiH

Stanivuković: Moja porodica je u ratu čuvala bošnjačku porodicu

“Imam 50.000 KM, toliko ja imam. Kad kažu milioner to je moj otac i pradjeda. Mi smo stara banjalučka porodica”

Draško Stanivuković- Facebook

Prije pet godina sam znao da će mi se sve ovo dešavati i znam da će biti još gore. Znam kakva je moja vizija i kakve radikalne reforme želim donijeti ovoj zemlji. Ja danas kažem da sam spreman, nebitno što imam 25 godina, kazao je za televiziju N1 funkcioner Partije demokratskog progres i najmlađi poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković.

Politički fenomen, milioner, entitetska predsjednica Željka Cvijanović Vas je opisala kao “sladak, ali nevaspitan”?

Ovdje je samo vaspitan ko šuti, ko se pokori, i ko je podoban. Vaspitan sam. Moja porodica je tokom rata čuvala jednu bošnjačku porodicu u Banjaluci, da im se šta ne desi i to je fundament moje porodice – da gledaš čovjeka. Isto tako i da ne pristaneš da se pokoriš. I u srednjoj sam pravio proteste kada nastavnik nije bio u pravu.

U vašoj kući se snimaju muzički spotovi. Mnogi dolaze da se fotografišu pored Vaše kuće?

Mi ne naplatimo to ništa, ali kada budemo pravili donatorsko veče, da se novac skupi, očekujemo da se odazovu.

Vaš imovinski karton je teško pronaći?

Imam 50.000 KM, toliko ja imam. Kad kažu milioner to je moj otac i pradjeda. Mi smo stara banjalučka porodica. Moj otac je nekada zapošljavao 150 radnika, ali ga je koštala moja politička karijera. Meni inspekcije dolaze svaki dan kao da su poštari. Mislim da mi je porodica milionerska ako se pogleda vrijednost kuće. Ali ja nisam vaspitan u tom materijalističkom duhu, naučen sam da radim. Sebe ne vidim da vodim firme, ja sam samo Draško ako rađim za otadžbinu i narod. Mene ne privlače izlasci, ispijanja kafe ili putovanja. Stavio sam se u funkciju naroda. Ovdje je postala sramota ako neko ima.

Vašeg oca optužuju za poslovanje sa M:telom?

Stvarno mislite da je poslije sve torture da je išta ilegalno. Tačno je, moj otac je poslova sa M:telom, ali to nije državna firma. Nikada nije poslovao sa državnim firmama.

Poslanička primanja proslijeđujete drugima?

To radim tri godine. Primanja idu za razne kulturne, sportske insitucije itd.

Podržavate li finansijski “Pravdu za Davida”?

Ne. Upravo da ne bi rekli da ih neko finansira. Ali stojim apsolutno na raspologanja.

Šta želite postati? Za vas kažu da ste političar – nešto između Kurza i Pernara? Šta je vaša ambicija?

Te neke ambicije – gledam da je moj život poruka koju šaljem. Moja poruka je da ovdje treba ostati, boriti se i živjeti dostojanstveno. Imovinski dobro stojim, popularan sam i gdje dalje? Mene intersuje ono duhovno u čovjeku. Zanima me šta će ostati iza mene. Evo, imate ljude koji imaju milione i ne smiju se pozdraviti sa mnom jer će im Dodik ili Željka (Cvijanović) otkinuti te milione. Krivo mi je što na prste jedne ruke ne mogu izabrati političare koji imaju ideal, viziju.

Hoće li ostati išta od opozicije?

Naravno da će ostati. Narod je opozicija. Ja sam za to da postoji jedinstvo unutar Republike Srpske kada se govori o važnim temama, ali nisam za to da budemo zajedno sa onima koji vas nazivaju izdajnikom.

Šta bi uradili hipotetički ako bi PDP podrža Dodika?

Boriću se da se to ne ostvari. Znate, neko je 20 godina loš i onda je u 21. postao dobra osoba. Ja ne vjerujem u te bajke.

Kaka vidite situaciju sa Draganom Čavićem?

Mogu shvatiti Čavića, ali ne mogu ga opravdati. Najbolje je bilo da se prestane baviti politikom. “Preletača” će uvijek biti. Nešto kada kažete morate znati kakva je cijena. Prije pet godina sam znao da će mi se sve ovo dešavati i znam da će biti još gore. Znam kakva je moja vizija i kakve radikalne reforme želim donijeti ovoj zemlji. Ja danas kažem da sam spreman, nebitno što imam 25 godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh