Film i TV

Posljednji oproštaj od velikana: Ivo Gregurević sahranjen u Orašju

Prijatelji, kolege, članovi porodice i brojni mještani Donje Mahale kod Orašja ispratili su na vječni počinak iznenadno preminulog glumca Ivu Gregurevića koji je ukupan na mjesnom groblju Karaula.

No image - Haber.ba

Mještani su se od velikana hrvatskog glumišta oprostili i velikim plakatom na kojem piše “Ivo, hvala ti. Tvoja Donja Mahala i Orašje”.

Većini je bilo teško zadržati suze i sakriti bol, naročito u trenutku kada je glumica Anja Šovagović Despot zapjevala Gregurevićevu najdražu pjesmu “‘Golubice bijela”.

Nakon jučerašnjeg ispraćaja na zagrebačkom Mirogoju prevezen je u Orašje na posljednji ispraćaj.

Podsjećamo, Ivo Gregurević preminuo je u 67. godini života u Zagrebu. U bogatoj karijeri ostvario je brojne filmske, televizijske i pozorišne uloge za koje je dobio brojna priznanja i nagrade. Najpoznatije uloge ostvario je u seriji “Velo misto” te u filmovima “Duga mračna noći”, “Šta je muškarac bez brkova”, “Sokol ga nije volio” i mnogim drugim. Tužna vijest je nedugo nakon objave obišla čitavu regiju, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh