Vijesti

Prof. dr. Gavrankapetanović: Zloupotreba političke moći prema tim dobrim ljudima nije fer, ljudski i korektna

On je bio i ostaje redovni profesor Medicinskog fakulteta, ali bez ugovora o radu, jer je svojevoljno napustio KCUS, navedeno je u pismu

avaz

Advertisements

Medicinski fakultet saopćio je da je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bio i ostaje redovni profesor Medicinskog fakulteta, ali bez ugovora o radu, jer je, tvrde, svojevoljno napustio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

– Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade, u okviru svojih zakonom definiranih nadležnosti, potvrdilo je da su odluke dekana u vezi s ovim slučajem zakonite i ispravne i time potvrdilo da su odluke Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu nezakonite i neispravne – saopćeno je s Medicine.

U saopćenju se ističe kako je Medicinski fakultet “izložen organiziranoj i planiranoj medijskoj kampanji u kojoj se tvrdi da uporno kršimo zakonske odredbe sprečavajući ponovni angažman Ismeta Gavrankapetanovića”.

– U slučaju “Ismet Gavrankapetanović” nije od ovog fakulteta bilo kršenja zakona, zavjera, „prelaska granica“’, uskraćivanja prava i sličnih kažnjivih radnji. Samo je primijenjen Zakon o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo i Zakon o zdravstvenoj zaštiti Federacije BiH – navedeno je u saopćenju.

Potpisnici saopćenja oštro kritiziraju i rektora UNSA-e Rifata Škrijelja da radi na pokušaju rušenja i uništenja trenutne Uprave Fakulteta.

– Razlog za to je mnogo krupnija stvar – proces integracije Univerziteta, nakon kojeg se rektor Škrijelj nada postati univerzitetski monarh, gospodar novca koji fakulteti, a posebno Medicinski fakultet, dodatnim radom sami zarade na tržištu radeći preko svih normi i preko svakog radnog vremena – navedeno je,prenosi Avaz

Kontaktirali smo i prof.dr. Gavrankapetanovića da prokomentira ovo otvoreno pismo.

– Naučno-nastavno vijeće Medicinskog fakulteta je vijeće poštenih i dobrih ljudi. Zloupotreba političke moći koju provede moćnici i sijanje egzistencijalnog straha prema tim dobrim ljudima nije fer, nije ljudski i nije korektno. Historija nas uči da takve zloupotrebe nikada nisu bile dugog vijeka – rekao nam je prof.dr. Gavrankapetanović.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh