BiH

Seljački savez Federacije BiH premijeru FBiH Fadilu Novaliću uputio zahtjev za proglašenje elementarne nepogode

I bez prirodnih nepogoda poljoprivreda u BiH je na koljenima

Seljački savez Federacije BiH uputio je predsjedniku Vlade Federacije BiH Fadilu Novalić zahtjev za proglašenje elementarne nepogode, zbog velikih šteta koje su nanijele niske temperature i iznenadni sniježni nanosi.

Advertisements

„ Od 16. do 24. aprila Federaciju BiH zahvatile su vremenske neprilike, snijeg, mraz i niske temperature, koje su nanijele veliku štetu poljoprivrednicima prvenstveno u biljnoj proizvodnji, povrtlarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu, gdje se po našim pokazateljima štete na prostoru FBiH kreću u rasponu od 70 do 100 posto“, navodi se izmeđ ostalog u zahtjevu Seljačkog saveza Federacije BiH.

Haber ističe da su poljoprivrednici u nekoliko navrata navodili da je poljoprivredna proizvodnja u Federaciji BiH, i bez prirodnih nepogoda, bila na koljenima. „Ovo je samo kap koja je prelila čašu“, napomenuli su u Savezu  pozivajući predsjednika Vlade Federacije BiH da proglasi elementarnu nepogodu za prostor cijele Federacije BiH kako bi poljoprivrednici mogli djelomično nadoknaditi uložena sredstva, jer ove godine na prostoru Federacije BiH neće biti berbe”, stoji u zahtjevu Seljačkog saveza Federacije BiH.

 

 

 

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh