Vijesti

13 razlika između žena i muškaraca

Muškarci i žene se razlikuju po mnogo stvari, slijedi popis 13 najčešćih razlika.

Muškarac i žena - Indikator.ba

Svlačimo se na drugačiji način – Muškarci većinom svlače majice prebacivanjem ruku preko ramena i navlačeći majicu za ovratnik dok se žene svlače tako da prekriže ruke naprijed i uhvate majicu za donji dio. Zanimljivo je da neki muškarci svlače majicu na način na koji to čine žene, dok se žene gotovo nikada ne skidaju poput muškaraca, piše “Brightside”…

Pokazuju svoje ruke na drugačiji način

Muškarci će uvijek pokazati svoje dlanove, a žene gornji dio ruku.

Drugačije bacaju loptu

Muškarci loptu bacaju odozgo i od iza glave, dok žene loptu primaju s dvije ruke i bacaju je od naprijed, piše “N1“…

Zijevaju drugačije

Muškarci će usta prekriti šakom, a žene dlanom.

Drugačije čujemo zvukove

Žene mogu čuti zvukove visoke frekvencije, mozak im je “programiran” da čuju dječji plač ili mijaukanje u daljini. No, s druge strane, muškarci će lakše od žena detektovati od kuda zvukovi dolaze.

Drugačije sjede

Žene većino sjede sa prekriženim nogama dok muškarci preferišu sjedenje raširenih nogu.

Različito percipiramo lijevo i desno

Muškarci gotovo nikada neće pogriješiti i reći da je nešto desno, a zapravo je lijevo ili obratno, dok će žene na trenutak promisliti prije nego kažu je li nešto na lijevoj ili desnoj strani.

Vide drugačije

Muškarci vide jasnije i dalekovidniji su, ali u isto vrijeme slabije uočavaju stvari. Žene imaju jači periferni vid i rijeđe učestvuju u sudarima s automobilima koji im dolaze sa strane jer ih vide.

Na drugačiji način vežu kućne ogrtače

Žene će ga svezati laganije oko struka dok će ga muškarci zavezati oko kukova.

Interpretiraju osjećaje na drugačiji način

Žene mogu interpretirati svaki verbalni, vizualni i drugi signal u trenutku dok muškarci ne vide da su povrijedili nekogo dok god im oni to ne kažu.

Drugačije rješavaju zadatke

Dok se muškarci mogu koncentrisati isključivo na jednu stvar, žene su majstorice multitaskinga i nije im problem raditi i nekoliko stvari istovremeno.

Na drugačiji se način nose s problemima

Žene će o problemima razgovarati s majkom, sestrom ili prijateljicom dok će muškarci radije gledati TV i “patiti” u tišini, sami sa sobom.

Drugačije pamte informacije

Ženska memorija je poput nekog velikog ormarića punog ladica u komr se sve nalazi na svom mjestu. Žene pamte sve informacije o svemu što su čule ili doživjele dok muškarci pamte isključivo stvari koje smatraju jako bitnim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh