Stanje na putevima 15. 12. 2017. u 14 : 40 sati

U toku su radovi u tunelu Karaula (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na na dionici regionalnog puta R-413 Karanovac-Turbe, zbog većeg odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, posebno u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i ponegdje u Hercegovini. U područjima sa kišom savjetujemo sporiju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima. S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, u poslijepodnevnim satima očekujemo pojačanu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.