Stanje na putevima 18. 12. 2017. u 12 : 10 sati

I dalje je, zbog saobraćajne nezgode, usporeno saobraćanje na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Poljice). Sa obje strane formirale su se duge kolone vozila, pa vozače molimo za strpljenje ili da koriste alternativne pravce.

Na dionici M-17 Jablanica-Mostar u mjestu Drežnica, zbog saobraćajne nezgode vozi se jednom trakom naizmjenično.

U nižim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar, dok u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega ili leda. Izdvajamo planinske prevoje Lanište (Bosanski Petrovac-Ključ) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), kao i putni pravac Mlinište-Glamoč-Priluka.

Zbog istražnih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionicama regionalnih puteva R-413 Karanovac-Turbe i R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na dionicama u zapadnim i južnim krajevima skrećemo pažnju na jače udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnom prelazu Bosanski Brod pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.