Tenis

Šok na Roland Garrosu: Poznata teniserka se povukla sa turnira, poznat i razlog

Kazahstanska teniserka Elena Rybakina neće više igrati na Roland Garrosu. Ona je u subotu trebalo da igra protiv Sare Sorribes Tormo meč trećeg kola, ali se povukla.

Elena Rybakina - Reuters

Povlačenje Elene Rybakine dolazi kao priličan šok jer četvrta igračica svijeta nije pokazivala ni jedan problem koji bi uslovio povlačenje u prva dva meča u Parizu. Ipak kako je objašnjeno u subotu ona je bolesna, ima respiratornu infekciju i ne može da nastupi.

“Poslije drugog meča sve je djelovalo u redu. Međutim počelo je da mi bude loše. Pod lijekovima sam i vidjet ćemo kako će sve izgledati u narednih nekoliko dana. Moram da se oporavim. Hoću da igram u Berlinu kako bih se spremila za Wimbledon“, rekla je Rybakina koja baš na Wibledonu brani titulu.

Ona je lako dobila Lindu Noskovu i Brendu Fruhvitovu, a na Roland Garros je došla kao jedna od favoritkinja s obzirom na to da je osvojila turnir u Rimu.

Sara Soribes Tormo je tako bez borbe prošla u osminu finala. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh