Tenis

Organizatori Australijan opena podsjetili na pravilo o isticanju zastava i simbola

Ruske i bjeloruske zastave su zabranjene na turniru zbog rata u Ukrajini.

Australian Open

Organizatori Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu podsjetili su danas tenisere i članove njihovih ekipa i pratnje na politiku turnira o “neprikladnim zastavama”, nakon što se pojavio snimak na kome se vidi kako se otac Novaka Đokovića slika sa navijačima koji drže ruske zastave, piše Beta.

Poslije pobjede Đokovića protiv Rusa Andreja Rubljova i plasmana u polufinale Australijan opena u srijedu, grupa navijača okupila se ispred Rod Lejver Arene. Osim srpskih, neki od njih nosili su i ruske zastave, kao i jednu sa likom predsjednika Vladimira Putina i uzvikivali su “Srbija, Rusija”, prenio je Skaj.

Na video snimku objavljenom na Jutjubu vidi se kako Srđan Đoković, otac srpskog tenisera, stoji pored muškarca koji nosi zastavu sa Putinovim likom i on mu je tada navodno rekao: “Živjela Rusija”.

Teniski savez Australije saopštio je da je policija ispitala četiri osobe zbog isticanja neprikladnih zastava i simbola ali i zbog prijetnji redarima.

Ruske i bjeloruske zastave su zabranjene na turniru zbog rata u Ukrajini.

“Igrači i članovi njihovih ekipa su obaviješteni i podsjetili smo ih na politiku turnira u vezi sa zastavama i simbolima kako bismo izbjegli svaku situaciju koja bi mogla da unese pometnju. Nastavljamo blisko da sarađujemo sa bezbjednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona”, navodi se u saopštenju Teniskog saveza Australije.

Od početka rata u Ukrajini ruski i bjeloruski teniseri tokom turnira pored svojih imena nemaju istaknute svoje zastave.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh