Tenis

Kraj jedne ere: Legendarni Roger Federer završio tenisku karijeru

Slavni švicarski teniser i jedan od najboljih igrača ovog sporta Rogder Federer objavio je kraj svoje veličanstvene karijere.

Roger Federer - SCsport.ba

Slavni Švicarac obavijesti je milione fanova na društvenim mrežama da se više neće baviti tenisom.

“Kao što znate, u protekle tri godine imao sam velikih problema s povredama i operacijama. Naporno sam radio kako bih se vratio u punu takmičarsku formu, ali isto tako znam ograničenja svoga tijela, kao i poruku koje mi u posljednje vrijeme poručuje.

Imam 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva tokom 24 godine. Tenis mi je pružio mnogo više no što sam se usudio i sanjati i moram priznati kako je vrijeme okončati svoju karijeru. Laver Cup u Londonu sljedeće sedmice bit će moj posljednji nastup”, objavio je Federer.

Federer je u karijeri osvojio ukupno 103 titule, od čega 20 na Grand slam turnirima, a 28 na turnirima iz Masters kategorije. Bio je 302 sedmice na broju 1, po čemu je drugi najbolji u Open eri iza Novaka Đokovića koji trenutno ima 373 sedmice na prvom mjestu.

Po broju Grand slam naslova u muškoj konkurenciji ispred Federera su samo Rafael Nadal sa 22 i Novak Đoković sa 21 Grand slam turnirom.

Karijeru je odlučio okončati u 42. godini života i nema sumnje da će njegovo ime ostati upisano zlatnim slovima u historiji ovog sporta. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh