Tenis

„Đoković je uvijek favorit, ali Rafa sve može da osvoji“

Prvi teniser svijeta Danil Medvedev neće učestvovati na Wimbledonu, ali će pomno pratiti dešavanja sa trećeg Grand slam turnira u sezoni.

Novak Đoković - Avaz.ba

Medvedev smatra da je Novak Đoković favorit na londonskoj travi, a Srbinu će posao svakako biti nešto olakšan jer u žrijebu neće biti ruskih (i bjeloruski) predstavnika kojima su organizatori zabranili dolazak u Veliku Britaniju.

“Đoković je uvijek favorit. Osvojio je poslednja tri Wimbledona. Vrlo je dobar u igri na travi. Naravno, Nadal može da osvoji apsolutno bilo koji turnir na kom igra. Takođe, mora da se istakne Berrettini, koji u posljednje vrijeme igra na visokom niovu” izjavio je Medvedev za Diario de Mallorca.

Rus je u četvrtak u četvrtfinalu turnira serije 250 na Malorci poražen od Roberta Bautiste Aguta 6:3, 6:2, a poslije male pauze očekuje ga nastavak sezone na tvrdoj podlozi.

Medvedev je prijavljen za turnir u Los Cabosu od 1. do 6. avgusta.

Žrijeb za najprestižniji turnir na svijetu je danas u 11 sati, a sve mečeve sa Wimbledona ćete moći da gledate na kanalima Sport Kluba, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh