Tenis

Zverev: Djeluje veoma ozbiljno, ali ljekari još uvijek rade ispitivanja

Alexander Zverev, njemački teniser, koji je iskrenuo desni zglob u polufinalnom meču Roland Garrosa protiv Rafaela Nadala i morao da ga preda, izjavio je poslije meča da se radi o “vrlo teškoj povredii”.

Aleksandar Zverev - Reuters

“Sve djeluje veoma ozbiljno, ali ljekari još uvijek rade ispitivanja”, izjavio je treći teniser svijeta na društvenim mrežama.

Kod rezultat 6-5, 40-30 za Nadala na servisu Španca u drugom setu, Nijemac je u pokušaju da odigra poen nezgodno stao i srušio se na teren, držeći se za zglob. Bolovi su bili veoma jaki, jer je Zverev zaplakao. Iznijeli su ga sa terena u kolicima i bio je primoran da predati dvoboj. Meč je završen pri rezultatu 7-6 (8), 6-6 za Nadala.

“Vrlo težak trenutak na terenu, fantastičan meč do ovoga što se dogodilo… Nije mi lako” istakao je Zverev.

Nadal će sutra u finalu igrati za 14. titulu na Roland Garrosu. Rival će mu biti Norvežanin Casper Ruud, koji debituje u Grand Slam finalu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh