Tenis

Nadal: Moje tijelo je stara mašina, treba vremena da se pokrene

Moram da povratim brzinu, vjeru u svoje kretanje i način na koji moram da igram, rekao je Španac.

Rafael Nadal - Vijesti.ba

Uoči nastupa na Mastersu u Rimu, Rafael Nadal je govorio u kakvom je stanju i kako je zadovoljan povratkom poslije povrede.

Nadala, desetostrukog pobjednika rimskog Mastersa, u drugom kolu očekuje meč s boljim iz duela Serundolo – Izner.

– Moram da nastavim da napredujem. Malo je drugačije. Na primjer, 2020. sam igrao samo Rim prije Rolan Garosa, ali sam trenirao. Sada sam mjesec i po dana bio bez treninga. Drukčije je usred sezone vratiti se od povrede u poređenju s vraćanjem na početku sezone. Treba mi više vremena za sve sada – za čitanje igre, za fizičku spremu, kretanje… Generalno, nije bila negativna sedmica u Madridu, iako je taj turnir zbog nadmorske visine najkomplikovaniji za mene – počeo je Nadal i dodao:

– Kada ne pipneš reket šest sedmica i ne možeš da se krećeš… Tijelo mi je kao stara mašina i potrebno je vrijeme da se ta mašina pokrene. Nije isto kao kada imaš 19 godina i sada kada imam 36, poslije svega što sam prošao. Moram da povratim brzinu, vjeru u svoje kretanje i način na koji moram da igram. Mislim da mogu da igram dobro.

Rolan Garos će biti prvi slem u posljednjih godinu dana na kojem će igrati i Đoković i Nadal.

– Tenis je važniji od Novaka i od mene, mnogo je igrača koji mogu da se bore za velike titule. Nije kao prije pet-deset godina, tada se činilo da se turniri uvek odlučuju među četvoricom igrača, poslije među trojicom (poslije povrede Marija). I mi starimo, nove generacije dolaze i jake su. Rolan Garos je jak turnir, bit će mnogo kandidata – istakao je Nadal.

Još jednom su novinari zamolili Nadala da prokomentariše uspjeh Karlosa Alkaraza (Carlos) u Madridu.

– To nije ništa novo. Već je osvojio Barselonu i Majami. Iskreno, to nije ni iznenađenje. Svi znaju nivo na kojem može da igra i koliko trenutno ima samopouzdanja. Sretan sam zbog njega i zato što će Španija imati vrhunskog tenisera narednih godina – zaključio je Nadal, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh