Tenis

Đoković tvrdi da igra svoj “najbolji” tenis uoči French Opena

Definitivno sam igrao veoma dobar tenis, mislim, najbolji koji sam igrao ove godine, rekao je Đoković nakon nastupa na turniru u Madridu

Srbijanski teniski as Novak Đoković optimista je u pogledu svoje forme uoči Grand Slam turnira French Open, uprkos tome što je još jednu sedmicu završio bez trofeja, javlja Anadolu Agency (AA).

Lider na ATP listi Đoković ove sezone tek treba da osvoji prvi trofej dok pokušava da povrati najbolju formu nakon što mu nije dozvoljeno da igra na Australian Openu, jer nije vakcinisan protiv COVID-19.

Đoković je u subotu u polufinalu Mastersa u Madridu izgubio od mladog Španca Carlosa Alcaraza u tri seta, što mu je bio drugi uzastopni pokušaj plasmana u finale nakon poraza od Andreja Rubljova u Srbiji prošlog mjeseca.

Uprkos porazu, Đoković je rekao da napušta Madrid osjećajući se dobro zbog priprema za predstojeće Otvoreno prvenstvo Francuske, gdje će braniti titulu.

“Definitivno sam igrao veoma dobar tenis, mislim, najbolji koji sam igrao ove godine. Vjerovatno kada prođe razočaranje zbog gubitka ovog meča, imat ću mnogo pozitivnih stvari koje mogu ponijeti iz ove sedmice”, rekao je Đoković.

On je rekao i da osjeća da je mogao doći do pobjede protiv 19-godišnjeg Alcaraza da je bio u stanju da iskoristi prilike koje su mu se nudile u presudnim momentima meča koji je trajao duže od tri i pol sata.

Madrid Open je bio tek njegov četvrti turnir u ovoj godini, a treći na šljaci. Izgubio je od 29. tenisera svijeta Alejandra Davidovicha Fokine u svom prvom meču u Monte Carlu. Đoković nije igrao u Indian Wellsu i Miamiju.

Đoković je svoj nastup na Mastersu u Madridu započeo pobjedom u dva seta nad Gaelom Monfilsom. U četvrtfinalu je savladao Huberta Hurkacza u dva seta.

Nakon meča protiv Monflisa, 34-godišnji Đoković je rekao da mu je to bio najbolji učinak godine s obzirom na to da nije igrao dobro i da mu je nedostajao ritam na nekoliko turnira na kojima je igrao.

Đoković je u februaru nastupio i na turniru u Dubaiju, gdje je u četvrtfinalu izgubio od 72. rangiranog Jirija Veselyja.

Cilj sada je da se dobro pripremi za Roland Garros, gdje će pokušati da osvoji svoj treći trofej na French Openu.

“Mislim da je to na dobrom putu, definitivno”, rekao je Đoković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh