Tenis

Murray će sav zarađen novac do kraja sezone donirati za pomoć žrtvama u Ukrajini

Britanski teniser Andy Murray (34) izjavio je danas da će sav zarađeni novac koji bude osvojio do kraja sezone od turnira proslijediti na račun UNICEF-a u korist djece u Ukrajini.

Amdy Murray - Getty Images

Istakao je i da je u konstantnom razgovoru s organizacijom te da želi pomoći žrtvama koje su se našle u nemilosti sukoba u Ukrajini tokom posljednjeg mjeseca.

“Više od 7,5 miliona djece je pod rizikom zbog eskalirajuće situacije u Ukrajini tako da radim s UNICEF-om kako bi im dopremio sve neophodne medicinske zalihe i potrepštine za rast i razvoj. Vrlo je bitno da se njihovo obrazovanje nastavi tako da UNICEF radi na tome da omogući kontinuirano školovanje za raseljenu djecu, a isto tako radi na rehabilitaciji oštećenih škola gdje će pomoći u zamjeni stolarije i svega ostalog”, napisao je Murray na Twitteru.

Murray je pozvao i ostale ljude u Velikoj Britaniji da mu pomognu i da upute novčanu pomoć Ukrajini.
“Zbog toga, sav prihod od turnira do kraja godine doniram kao pomoć narodu Ukrajine. Svi ostali u Ujedinjenom Kraljevstvu mogu da mi se priključe i da doniraju novac”, poručio je teniser.

Inače, UNHCR je zabilježio da je više od 2 miliona izbjeglica napustilo Ukrajinu u posljednjih mjesec dana, a među njima je na stotine hiljada mališana. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh