Tenis

Medvedev u suzama: Dječak je prestao sanjati. Od sad igram samo za sebe i obitelj

SPEKTAKULARNIM preokretom u nedjeljnom finalu Australian Opena 35-godišnji Rafael Nadal postao je prvi tenisač u povijesti koji je došao do 21 pojedinačnog naslova na Grand Slam turnirima, svladavši drugog tenisača svijeta, 25-godišnjeg Rusa Daniila Medvedeva, 2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5 nakon pet sati i 24 minute igre u Rod Laver Areni.

Danil Medvedev - Twitter

Nadal se tako za jedan naslov odvojio od Rogera Federera i Novaka Đokovića, s kojima je do danas bio surekorder s osvojenih 20 trofeja na najznačajnija četiri teniska turnira. Federera ove godine nije bilo u Melbourne Parku jer se oporavlja od operacija na koljenu, a Đokoviću je bilo onemogućeno da se bori za svoj deseti naslov na Australian Openu jer nije bio cijepljen protiv covida-19 te nije ispunio kriterije saveznih vlasti za ulazak na tlo Australije.

Na presici nakon meča Medvedev je bio bijesan zbog ponašanja publike u finalu.

“Na primjer, kada je Rafa servirao, i to u petom setu, netko je vikao ‘naprijed, Daniile’, a tisuću ljudi ga je ušutkavalo. Taj zvuk je bio naporan i pun nepoštovanja. Nisam siguran da ću igrati kada budem imao 30 godina. Opet ću reći, kada dječak u meni ode, bit će teško igrati tenis, tako da ne znam koliko ću se još baviti ovim”, rekao je Medvedev.

Duboko pogođen i vidno razočaran kako ga je tretirala publika u finalu, Rus je kroz suze dao nekoliko šokantnih izjava.

“Samo ću reći nešto o trenucima kad je dječak prestao sanjati. Danas je bio jedan od njih. Neću reći zašto. Od sad igram samo za sebe i svoju obitelj. Da zaradim za njih. Za ljude koji vjeruju u mene i za Ruse jer vjerujem da ondje imam podršku”, rekao je pa je nastavio:

”Ako bude neki turnir na tvrdoj podlozi prije Roland Garrosa i Wimbledona, ići ću onamo, čak i ako bi to značilo da moram propustiti Ronald Garros ili Wimbledon ili bilo što. Dječak je prestao sanjati, ubili ste dječaka u meni. Dječak će igrati za sebe i to je to – to je moja priča.” prneosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh