Tenis

Mladi teniser srušio se u finalu AO, s terena ga iznijeli liječnici

Nakon maratonske razmjene od 33 udarca, češki tenisač u samoj je završnici meča odservirao duplu servis grešku te se zbog iscrpljenosti samo srušio na pod

teniser - Profimedia

Američki tenisač, inače rođen u Brazilu, u finalu Australian Opena u konkurenciji juniora Bruno Kuzuhara (17) pobijedio je češkog tenisača Jakuba Menšika s 7-6, 6-7, 7-5.

Borba je trajala tri sata i 45 minuta, a meč je bio toliko iscrpljujuć da se da se Menšik na kraju meča srušio pa su ga liječnici s terena iznijeli u kolicima.

Češki tenisač je na meč loptu Kuzuhare odservirao duplu servis grešku te je pao i nije se dizao. Gem prije dramatične završnice igrala se maratonska razmjena od 33 udarca u kojoj se Menšik slomio, a na kraju mu se zbog iznimno velike količine umora morala ukazati liječnička pomoć.

Češki tenisač i tijekom meča padao u par navrata te se žalio na grčeve, a njegovo tijelu na posljetku nije izdržalo te je pitanje bi li mogao izdržati meč do kraja da je isti trajao dulje.

Osvajač GS-a, Kuzuhara, bio je među najboljim juniorima na Australian gdje je ove godine već osvojio trofej u parovima.

Podsjetimo, u ženskoj konkurenciji juniorki, Zagrepčanka Petra Marčinko osvojila je prvi Grand Slam u karijeri pobijedivši Sofiju Costoulas s 7-5, 6-1 nakon samo sat vremena i 16 minuta. prneosi 24sata


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh