Tenis

Barty i Collins u finalu Australian Opena

Australska teniserka Ashleigh Barty i Amerikanka Danielle Collins igrat će finale prvog grand slam turnira sezone koji se igra u australskom Melbourneu.

Ashleigh Barty i Danielle Collins - Screenshot

U polufinalu turnira vrijednog 47,7 miliona eura, domaća igračica i prva teniserka svijeta Barty bez većih problema nakon sat i dvije minute igre savladala je Amerikanku Madison Keys sa 6:1 i 6:3.

Barty je postala prva Australijanka koja je nakon više od 40 godina u pojedinačnoj konkurenciji izborila finale domaćeg grand slama. Posljednja je to učinila Wendy Turnbull 1980. godine.

U drugom polufinalu Amerikanka Danielle Collins je nakon sat i 18 minuta savladala Poljakinju Igu Swiatek, sedmu nositeljicu turnira, rezultatom 6:4 i 6:1, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh