Tenis

Zverev šokantno ispao sa Australian Opena

Jedan od glavnih favorita za titulu u Australiji Aleksander Zverev eliminisan je u četvrtom kolu i to u tri seta od Denisa Shapovalova 6:3, 7:6, 6:3.

Aleksandar Zverev - Reuters

Taman kada je izgledalo da je treći reket svijeta istjerao svoje bubice i da je spreman da realizuje pun potencijal, dogodilo se ono što ga je „krasilo“ tokom većeg dijela dosadašnje karijere. Kada je najpotrebnije, odigra neprepoznatljivo i na kraju ispadne još prije četvrtfinala.

Daleko od toga da je Denis Šapovalov nekakav autsajder. U poslednjih godinu, godinu i po dana igra tenis karijere, posebno na grand slamovima, ali njegova pobjeda smatra se ipak velikim izenanđenjem.

Loša partija Nijemca
Zverev je odigrao izuzetno loš meč, vjerovatno najlošiji još od Wimbledona i potpuno zasluženo je ispao. Čak četiri puta je gubio servis. Ali i pored toga imao je šanse. Prvu u drugom setu, kada ne samo da je vratio startni brake Shapovalova i izjednačio na 2:2, već je napravio brake za 5:3 i servirao za set. Međutim, nije stigao ni do set lopte i dozvolio je novi izgubljen servis. Odluka je pala u tie brakeu, a tu je Šapovalov slavio 7:5 i to pošto je Zverev spasio prethodno set loptu na servis protivnika.

Ponovo je na početku seta, Šapovalov došao do brakea. Ali ovog puta u trećem setu nije dozvolio iznenađenja, čak ni brake loptu Zverevu, iako je njemački teniser imao i neke zicere na mreži. Na kraju zaslužena pobjeda i rezultat karijere u Australiji.

Protivnik Shapovalovu u četvrtfinalu biće Rafael Nadal. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh