Tenis

Đoković većinski vlasnik firme za razvoj tretmana protiv korone

Najbolji teniser planete Novak Đoković kupio je 80 posto danske firme za razvoj tretmana za koronavirus, prenosi Nova.rs.

Novak Djoković - Novi

Reuters javlja da je riječ o biotehnološkoj firmi „QuantBioRes“, a za Reuters je to potvrdio izvršni direktor ove kompanije.

Đoković je prethodnih dana bio na udaru australijske javnosti jer se nije vakcinisao protiv koronavirusa, već je u to zemlju probao da uđe sa dokumentima o medicinskom izuzeću.

Zbog toga mu je ukinuta viza, pa je deportovan iz Melburna i nije mogao da brani titulu na Australian openu.

Nedugo nakon toga, objavljena je informacija da će se u narednom periodu pozabaviti ozbiljnije razvijanjem tretmana protiv korone.

Do sada je najrašireniji vid odbrane od ovog virusa bila vakcinacija, na kojoj insistira i sve više država i sve više organizatora turnira.

Ove sedmice je vakcina postala obavezna i u Francuskoj, što znači da će i za takmičenje u toj zemlji biti neophodno da se igrači vakcinišu.

To u praksi znači da Đoković, ukoliko ne nađe neko drugo rješenje, neće moći da brani titulu Roland Garrosa, ako ne bude primio vakcinu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh