Tenis

Medvedev: Volio bih u Australiji odigrati još jednom s Đokovićem, pa makar izgubio

Danil je lagano preskočio prvu prepreku na prvom Gren slemu, te uspješno započeo pohod na prvo mjesto ATP liste.

Danil Medvedev - AFP

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev se nada da će imati barem još jednu priliku da igra protiv Novaka Đokovića u Rod Lejver Areni, pa makar na kraju meča i izgubio, piše Avaz.

Medvedev je lagano preskočio prvu prepreku na Australijan openu, te uspješno započeo pohod na prvo mjesto ATP liste.

Rus je na startu prvog Gren slema sezone u tri seta (1:6, 4:6, 6:7/3:7) savladao Švicarca Henrija Laksonena (Laaksonen), 91. igrača svijeta.

Pristup turniru kao Gren slem prvak
Na pitanje da li sada, kao Gren slem prvak, ima drugačiji pristup turnirima, Danil je odgovorio:

– Pristup nije drugačiji. Uvijek se trudim da napredujem. Znam šta moram da uradim prije meča, poslije meča i čak dan ranije kako bih se osjećao bolje. Iskreno, ne stvaram sebi pritisak.

Ali osjećam dodatno samopouzdanje, jer znam da sam sposoban da osvojim titulu. Znam da igram dobar tenis i da me je teško pobijediti – rekao je Medvedev.

Australijan open bez Đokovića
– Melburn, Rod Lejver Arena je vjerovatno njegovo omiljeno mjesto na svijetu, tu je osvojio toliko titula. Sjećam se kako je bilo prošle sezone.

Pomislio sam da je ispred mene veliki izazov u finalu, da ću pokušati da ga zaustavim. Ali bio sam daleko od toga – prisjetio se Rus.

– Ja zapravo volim izazove. Volio bih da ponovo igram sa njim u finalu ovdje na Rod Lejver Areni. Čak i ako bi on pobijedio – dodao je Medvedev.

Naredni protivnik miljenik publike
Ruski teniser svjestan je izazova koji je pred njim na prvom Gren slemu u sezoni, iako u žrijebu nema prvog reketa svijeta.

– Kao što sam rekao, ne mijenjam pristup. I dalje moram da pobijedim u sedam mečeva kako bih osvojio titulu. Ako pričamo o US openu, gdje sam Novaka pobijedio u finalu, isto je.

Prije toga sam imao šest teških mečeva. Onda sam se sastao sa njim. On je želio da uradi nešto posebno. Ali ja sam se pripremio dobro, odigrao odlično i pobijedio. Uvijek morate da budete na najvišem nivou da biste osvojili slem – završio je najbolji ruski teniser.

Medvedev će u drugom kolu igrati protiv miljenika domaće publike Nika Kirjosa (Nick Kyrgios).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh