Tenis

Ročište završeno: Novak neće biti deportovan, konačna odluka u nedjelju

Ministar za imigracije u australijskoj vladi Alex Hawke poništio je vizu najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, uprkos sudskoj odluci. Đokovićev pravni tim uložio je žalbu na ovu odluku, pa je Đoković opet izašao pred sudiju Anthonyja Kellyja, koji mu je ranije bio naklonjen.

Novak Djoković - Novi

Nakon nešto više od dva sata ročište je zaključeno, a najbolji teniser svijeta neće biti deportovan, a cijeli slučaj će biti riješen pred Saveznim sudom Australije. Završno ročište bit će održano u nedjelju.

Novak Đoković je zajedno sa svojim advokatima bio prisutan na saslušanju. A ukoliko bude odbijen, predmet razmatranja bit će i to da li će Đokoviću ulaz u Australiju biti zabranjen u naredne tri godine.

Đoković je devetostruki osvajač Australian opena, a na žrebu za prvi grend slem sezone odlučeno je da će mu protivnik u prvom kolu, ukoliko ga bude igrao, u ponedjeljak biti sunarodnik Miomir Kecmanović.

Izvjesno je da da će najbolji teniser današnjice biti na slobodi do 22 sata po srednjoevropskom vremenu, a ostaje da se vidi da li će noć između subote i nedjelje ponovo provesti u hotelu Park sa drugim imigrantima, što sugeriše da neće moći da trenira. U međuvremenu će biti u prostorijama njegovih advokata. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh