Tenis

PODRŠKA IZ HRVATSKE; Reakcije tenisera na odluku o Đokoviću: Nadal potvrdio da ne želi vidjeti Novaka na terenu

Veliki broj poznatih svjetskih tenisera oglasio se nakon što je sudija Anthony Kelly donio odluku da se poništi odbijanje vize za Australiju Novaku Đokoviću.

Brojni teniseri pružili su podršku najboljem igraču svijeta, a najviše pažnje privukao je Rafael Nadal koji je potvrdio da ne bi volio vidjeti Đokovića na terenu.

“Ako sa sportske strane gledam, više bih volio da Đoković ne igra. Ipak, sud je rekao svoje i poštujem tu odluku”, rekao je najveći rival srbijanskog tenisera.

Hrvatski veteran Ivo Karlović euforično je pozdravio odluku suda na Twitteru porukom “Idemo Nole”, dok je zanimljivu objavu uputio američki teniser John Isner.

“Jedino što je preostalo jeste da osvoji trofej, napusti grad i nikada se ne vrati”, rekao je Isner.

Bivši indijski teniser Somdev Devvarman poručio je da je u pitanju borba Đokovića protiv cijelog svijeta.

“Novak protiv svijeta. Vidjeli smo to već, ali je ovo drugačije. Ukoliko se sve okonča tako što će braniti titulu i osvojiti 21. Grand Slam titulu, to će biti jedna od najvećih priča u tenisu ikada ispričanih”, ističe Devvarman.

Međutim, odluka još uvijek nije konačna iako je sud rekao svoje. Ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke ima pravo povući odluku suda i tako deportovati iz Australije, a odluka će biti donesena uskoro, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh