Tenis

Nakon trodnevne drame Đoković na sudu ipak dobio vizu za Australiju

Novak Đoković je dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i odobrena mu je viza za ulazak u državu, koja je prije nekoliko dana iznenada ukinuta.

Novak Đoković - Avaz.ba

Najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolio koronavirus u decembru, no po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

Savezna vlada i lokalne vlasti u Melbourneu su tvrdili da prebolovani koronavirus nije uslov za ulazak u Australiju već vakcinacija, a s obzirom da je Đoković izjavio da nije vakcinisan, oduzeta mu je viza a on prebačen u imigracioni centar.

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi advokati imali jače argumente od kolega koji su zastupali australske vlasti, te je sudija Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisera svijeta.

Nešto malo nakon 7 sati jutros donesena je velika odluka za srbijanskog tenisera. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.
Đoković će sada moći nastupiti na Australian Openu koji počinje 17. januara, a na kojem će loviti rekordnu 21. titulu sa Grand Slam turnira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh